Slim, slimmer, slimst
Zijn dieren slim? En zijn mensen intelligent en creatief genoeg om dit te onderzoeken? Spijtig, dieren kunnen ons hun gedachten niet vertellen dus zijn we beknot tot onze gedragsinterpretaties. Observaties in de natuur en wetenschappelijke tests zijn schaars. We sprokkelden slimme anekdotes.
Infografiek: buikjes vol
Ettelijke kilo's dierenvoeding worden jaarlijks verwerkt. Dit alles onder het goedkeurende oog van dierenarts Francis die voedingsfiches per diersoort maakt.
Apetrots op Expeditie Bonobo
Het nieuwe bonoboverblijf in continent Afrika wordt deze zomer ingenomen door 13 bonobo's. Volg het opklimmende pad het oerwoud in en ontmoet er deze boeiende mensapen in hun habitat.
De bonobo
Nieuwkomers: de berberapen
Nieuwkomers in ZOO Planckendael: de berberapen! Het is een mooie groep met verschillende leeftijden. Ontdek hier meer.
Waarvoor dient de buidel bij buideldieren?
Welke rol speelt de buidel bij de voortplanting van buideldieren? En wat gebeurt er allemaal in die buidel? Hier leggen we het je allemaal uit.
Homofilie
Mannetjespaartjes en vrouwtjeskoppels, ook in de dierenwereld worden er duo’s gevormd van hetzelfde geslacht. Terwijl Darwins evolutietheorie toch steunt op overlevingsdrang door reproductie. Overwint ‘graag zien’ ook in de dierenwereld?
Knappe koppen: de kroeskoppelikaan
Deze knappe kop heeft een hip kapsel. Boven op zijn kruin heeft hij springerige, gekrulde veren. Daaraan dankt hij zijn naam.
Verzorger voor één dag: bij de alpaca's
Cas vindt de alpaca’s ongelooflijk schattig. Dat komt dan goed uit, Cas, want jij mag helpen bij het scheren. We gaan hun jasje van winterwol weghalen.
Twee baby-olifantjes geboren
Maak kennis met onze twee überschattige babyolifantjes. Kai-Mook en haar zus zijn de trotse mama’s.