Knappe koppen: de Tasmaanse duivel
Wie verdient het meer om in het middelpunt van de belangstelling te staan dan de Tasmaanse duivel?
Wie verdient het meer om in het middelpunt van de belangstelling te staan dan de Tasmaanse duivel?
Als monniksgieren zelf hun partner kunnen kiezen, is er meer kans op kleintjes. Vandaar dat we in ZOO Planckendael jonge monniksgieren een plek geven in onze datingvolière.
Je ziet een struisvogel met zijn kop in het zand. Is dat werkelijk zo of houden je ogen en hersenen je een beetje voor de gek?
Ringstaartmaki’s zijn heel sociale dieren. Ze leven in groep en communiceren met elkaar door middel van geuren en geluiden. Soms gebruiken ze zelfs hun staart! Cool, hè?
Eerlijk? Niemand heeft zo'n knap uniek kopje als de miereneter! Heb je die lange snuit al gezien? En die nog langere tong?
Seppe zit bij de scouts. Wat hebben scouts en koalaverzorgers met elkaar gemeen? Als scout is Seppe een expert in sjorren en knopen leggen. En laat dat nu net iets zijn wat van pas komt als je koalaverzorger bent.
Je gaat geen grappig schietkraam zien, dat verzekeren we je. Maar hoe zit het gebit van dieren nu precies in elkaar?
Belle trekt vroeg in de ochtend naar ZOO Planckendael om de handen uit de mouwen te steken. Van temperatuur meten tot mest afvoeren, niets is haar te veel.
Raad jij wie we dit keer in de schijnwerper zetten? We zoomen in op de helmcasuaris. Deze grote loopvogel is familie van de struisvogel. Zeker een bezoekje waard in ZOO Planckendael!
Honger als een leeuw. Zo zeg je dat! Maar niet alleen onze leeuwen eten goed. De dierenkeuken van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael verzet jaarlijks heel wat kilo’s voedsel.