Hebben alle koala's bruine ogen?
Wie, waarom, hoe, hoeveel en waar? Ben je een nieuwsgierig aagje en stel je je weleens vragen over dierenmanieren? Dan ben je hier op de juiste plaats.
Wie, waarom, hoe, hoeveel en waar? Ben je een nieuwsgierig aagje en stel je je weleens vragen over dierenmanieren? Dan ben je hier op de juiste plaats.
Lore is benieuwd naar deze nieuwkomers en wil ze welkom heten. Ze is zelf al twee keer verhuisd en weet wat het is om op een nieuwe school te beginnen. Even wennen, maar ze kwam op haar pootjes terecht. Net als deze berberapen.
Stel jij je weleens de vraag of de slurf van een olifant werkt zoals een rietje? Ontdek het antwoord hier.
Wat eten onze dieren precies? Wanneer moeten ze aan tafel? Vandaag nemen we een kijkje bij de koala's. Smakelijk!
Mado weet als geen ander wat een koala zo speciaal maakt. Dat ze giftige eucalyptus zonder probleem kunnen eten, is een feit. De eucalyptus komt overal terug. Zelfs hun mest en urine ruikt ernaar!
Emma is helemaal gek op Aziatische olifanten. Ze sprong dan ook een gat in de lucht toen ons kerstolifantje Suki werd geboren, en een nog groter gat toen er weer een olifantje bijkwam.
Je gaat geen grappig schietkraam zien, dat verzekeren we je. Maar hoe zit het gebit van dieren nu precies in elkaar?
Honger als een leeuw. Zo zeg je dat! Maar niet alleen onze leeuwen eten goed. De dierenkeuken van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael verzet jaarlijks heel wat kilo’s voedsel.
Bram had geluk. Hij mocht verzorger Annelien een handje helpen bij de Indische neushoorns Johanna, Gujrat en Karamat.
Mirte weet dat de Grévyzebra de grootste oren en de dunste strepen heeft van de drie zebrasoorten.