Slim, slimmer, slimst
Zijn dieren slim? En zijn mensen intelligent en creatief genoeg om dit te onderzoeken? Spijtig, dieren kunnen ons hun gedachten niet vertellen dus zijn we beknot tot onze gedragsinterpretaties. Observaties in de natuur en wetenschappelijke tests zijn schaars. We sprokkelden slimme anekdotes.
Infografiek: buikjes vol
Ettelijke kilo's dierenvoeding worden jaarlijks verwerkt. Dit alles onder het goedkeurende oog van dierenarts Francis die voedingsfiches per diersoort maakt.
Apetrots op Expeditie Bonobo
Het nieuwe bonoboverblijf in continent Afrika wordt deze zomer ingenomen door 13 bonobo's. Volg het opklimmende pad het oerwoud in en ontmoet er deze boeiende mensapen in hun habitat.
De bonobo
Nieuwkomers: de berberapen
Nieuwkomers in ZOO Planckendael: de berberapen! Het is een mooie groep met verschillende leeftijden. Ontdek hier meer.
Hebben alle koala's bruine ogen?
Wie, waarom, hoe, hoeveel en waar? Ben je een nieuwsgierig aagje en stel je je weleens vragen over dierenmanieren? Dan ben je hier op de juiste plaats.
Lievelingsdier: de berberaap
Lore is benieuwd naar deze nieuwkomers en wil ze welkom heten. Ze is zelf al twee keer verhuisd en weet wat het is om op een nieuwe school te beginnen. Even wennen, maar ze kwam op haar pootjes terecht. Net als deze berberapen.
Waarvoor dient de buidel bij buideldieren?
Welke rol speelt de buidel bij de voortplanting van buideldieren? En wat gebeurt er allemaal in die buidel? Hier leggen we het je allemaal uit.
Homofilie
Mannetjespaartjes en vrouwtjeskoppels, ook in de dierenwereld worden er duo’s gevormd van hetzelfde geslacht. Terwijl Darwins evolutietheorie toch steunt op overlevingsdrang door reproductie. Overwint ‘graag zien’ ook in de dierenwereld?
Werkt een slurf zoals een rietje?
Stel jij je weleens de vraag of de slurf van een olifant werkt zoals een rietje? Ontdek het antwoord hier.